Songwriters United

10.000 + optredens, 75 jaar podiumervaring, een handvol stiekeme radiohits, karakteristiek meerstemmige zang en klaterend snarenwerk rond de betere huis, tuin en keukenthematiek in een avondvullend Neder- of Engels- maar altijd prettig talig liedjesprogramma BJ Baartmans, Eric Devries en Eric van Dijsseldonk zijn geschoold, gepokt en gemazeld in het Nederlandse muziekcircuit.

 

Manouvrerend tussen kroegbiljart en theaterpodium, jeugdsoos en rootsfestival hebben ze zich gemanifesteerd en gaandeweg hun grenzen verlegd. Van het Evoluon in Eindhoven tot Hotel Arena in Amsterdam, Antone’s in Austin tot Borders Bookstore in Boston, het socialistisch werktheater in Milaan tot BBC’s countrytime in Belfast. Begeesterd door de onbezonnen helden van de punk en new wave generatie, onderwezen door de grote songwriters uit americanaland en nooit ver weg van de popparels uit de sixties halen de mannen hun verhaal uit een rijke muzikale geschiedenis.
Ze hebben elkaar gevonden in een diepgewortelde liefde voor het ambachtelijk songschrijven en vertolken, in de traditie van Dylan, Waits, Earle, Beatles, Van Morrison, Vreeswijk, Vrienten en Van het Groenewoud. Ieders hoogstpersoonlijke ontboezemingen worden daarmee mooi gedeelde smart. Een grote productiviteit en een gezonde saamhorigheid hebben het drietal goed op de kaart gezet: Als solisten en sinds 2004 ook als Songwriters United, op podium en op schijf, met veel waardering in de pers en bij een almaar groeiende schare muziekliefhebbers.
“Mannen met een Verhaal “ is het nieuwe programma van Baartmans, Devries en Van Dijsseldonk, waarin hun opvallende muzikale stoelendans wederom een afwisselende en avontuurlijke voorstelling oplevert: een duik in het eigen verleden maar ook in de bron via goed gekozen en fijn gearrangeerde covers. En waarin drie songwriters pur sang ook nog eens geïnspireerde begeleiders blijken, thuis op allerhande snaarinstrumenten als gitaar, banjo, bas, piano en mandoline.
Eerder waren de heren actief in eigen bands als Smalltown Romeos, The Big Easy en BJ’s Pawnshop en als producer/sideman voor acts als Iain Matthews, JW Roy, Ricky Koole en Leo Blokhuis (Harmonium), André Manuel en Gerard van Maasakkers.

 

 

 

 

Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV