POP & ROCK

¡PENDEJO!
Hillbilly Moonshiners
PennyLeen
Hind Hakki
The Space Age Travellers
Bertus Borgers
Casa De La Muerte
Esther Groenenberg
JW Roy
VOF De Kunst
Yevgueni
Mercy John
Deun Van Seun
Handkerchief
Dockter and the Biggs

FOLK & WERELDMUZIEK
Circle J
Matthews Southern Comfort
Los Kamer (MEX)
Firkin
Ruud van den Boogaard
Tigre Blanco
Timbazo
Joris Linssen en Caramba
Sedaa
La très illustre compagnie du Chat Noir
Straf
Negritos
Cochon Bleu
Bohemian Betyars
L'Chaim
Op Zoek Naar Johan
Reminder
Blue Rose Code

JAZZ/FUNK

Ceux Qui Marchent Debout
Uncool & the Gang
Derick en SoulNL
WeaaH
Mrs Hips
OPMOC
Sesgado
André Brasseur
MARUTYRI
Diona Fox & Her Ragdolls

TRIBUTES
The Hillbilly Moonshiners play Mumford and Sons
Boys Named Sue
A Natural Woman
The U2 Tribute
Nod Stewart & The Faces
Status Quo Forever ft Erwin Nyhoff
Starmen

BLUES & ROOTS
Gregory Page
Hannah Aldridge
Layla Zoe
What The FRNK
Catfish
Lloyd Spiegel
Hilltop Howlers
The Blackest White
Dries
The Wangston Brothers
Ocobar
Sam Green & the Midnight Heist
The Goat Roper Rodeo Band
Mark Olson
Ray Romijn
Roel Spanjers
Jeffrey Halford & The Healers
Son Of Town Hall
Danny & The Champions of the World
Hillbilly Hayride

Sunset Travelers
Felicianos

(STRAAT)THEATER
Achterom
Caravan Of Love
De Kleine Scala
Gili
Discreator
Orfeo en Euridice
Banjo Circus


PARTY SPECIALS
Bogus Brothers (UK)
Buckshot
Rafter
The Tzars
Playground


Loading

onderdeel van
monkeyman bv

Songwriters United

10.000 + optredens, 75 jaar podiumervaring, een handvol stiekeme radiohits, karakteristiek meerstemmige zang en klaterend snarenwerk rond de betere huis, tuin en keukenthematiek in een avondvullend Neder- of Engels- maar altijd prettig talig liedjesprogramma BJ Baartmans, Eric Devries en Eric van Dijsseldonk zijn geschoold, gepokt en gemazeld in het Nederlandse muziekcircuit.

 

Manouvrerend tussen kroegbiljart en theaterpodium, jeugdsoos en rootsfestival hebben ze zich gemanifesteerd en gaandeweg hun grenzen verlegd. Van het Evoluon in Eindhoven tot Hotel Arena in Amsterdam, Antone’s in Austin tot Borders Bookstore in Boston, het socialistisch werktheater in Milaan tot BBC’s countrytime in Belfast. Begeesterd door de onbezonnen helden van de punk en new wave generatie, onderwezen door de grote songwriters uit americanaland en nooit ver weg van de popparels uit de sixties halen de mannen hun verhaal uit een rijke muzikale geschiedenis.
Ze hebben elkaar gevonden in een diepgewortelde liefde voor het ambachtelijk songschrijven en vertolken, in de traditie van Dylan, Waits, Earle, Beatles, Van Morrison, Vreeswijk, Vrienten en Van het Groenewoud. Ieders hoogstpersoonlijke ontboezemingen worden daarmee mooi gedeelde smart. Een grote productiviteit en een gezonde saamhorigheid hebben het drietal goed op de kaart gezet: Als solisten en sinds 2004 ook als Songwriters United, op podium en op schijf, met veel waardering in de pers en bij een almaar groeiende schare muziekliefhebbers.
“Mannen met een Verhaal “ is het nieuwe programma van Baartmans, Devries en Van Dijsseldonk, waarin hun opvallende muzikale stoelendans wederom een afwisselende en avontuurlijke voorstelling oplevert: een duik in het eigen verleden maar ook in de bron via goed gekozen en fijn gearrangeerde covers. En waarin drie songwriters pur sang ook nog eens geïnspireerde begeleiders blijken, thuis op allerhande snaarinstrumenten als gitaar, banjo, bas, piano en mandoline.
Eerder waren de heren actief in eigen bands als Smalltown Romeos, The Big Easy en BJ’s Pawnshop en als producer/sideman voor acts als Iain Matthews, JW Roy, Ricky Koole en Leo Blokhuis (Harmonium), André Manuel en Gerard van Maasakkers.

 

 

 

 

Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV