The Pinheads
De 5 bandleden van The Pinheads hebben jarenlange ervaring in de Rockcoverscene. Met hun vorige band Melodramatic werden in de jaren 1995-2010 honderden podia beklommen. Na een korte pauze van 1,5 jaar besloten ze om weer vol gas te gaan: The Pinheads waren geboren!


pinheads

.boekingen

.facebook


The Pinheads spelen een vrijwel geheel chronologische set van stevige rock, vanaf de 70's, via de 80's en 90's tot en met de 00's en hedendaagse Rock. Classics komen absoluut voorbij, maar de brede smaak van de muzikanten laat ook ruimte voor uitstapjes: Verrassingen zijn dan ook geen uitzondering in de dampende, rauwe, vuige, rockset. Door deze unieke opbouw van de set is er plaats voor Led Zeppelin of Kiss, maar ook voor Foo Fighters of Rammstein, en alles wat daar tussen zit.

Geen "We zijn zo bij u terug" uit de speakers...  100 minuten...110% Pinheads!

De bandleden van The Pinheads hebben met hun vorige band Melodramatic bij vele grotere evenementen gespeeld. Zo hebben ze o.a. het podium gedeeld als voorprogramma met bands als: Di-rect, Van Dik Hout, Clouseau, De Dijk, Intwine en Guus Meeuwis.De jarenlange ervaring is live zeker terug te zien, zonder dat het ooit ‘gedwongen’ is geworden. Het plezier slaat hierdoor makkelijk over op het publiek De show van The Pinheads loopt razendsnel door. De nummers komen strak achter elkaar door waar mogelijk of zijn als medley verwerkt. Hierdoor zijn de (in onze ogen irritante) pauzes tussen de nummers zoveel als mogelijk beperkt.

De setlist zit vol verrassingen. Zo komt bv. “Lumberjack” van Jackyl voorbij, compleet met kettingzaag act. Ook wordt er gebruik gemaakt van een sampler, en, indien budget het toelaat tal van extra’s zoals CO2 of confetti-kanonnen, danseressen e.d. Bijzonder aan de set is dat deze vrijwel chronologisch is.

pinheads

We starten in de 70’s met bands als Black Sabbath en Led Zeppelin, door naar de 80’s met bv. ZZ Top, AC/DC en Metallica, In de 90’s mogen natuurlijk Nirvana, Rage against the machine en Bush niet ontbreken, door naar de 00’s met bv. Foo Fighters en Arctic Monkeys, en in de toegift komen er nieuwe hits voorbij, bv. The Editors… De afsluiter is momenteel Rammstein, compleet met samples e.a. ( d.d. juni 2013)


Setlist

Paranoid black sabbath
Rock and Roll led zeppelin
Anarcy in the UK sexpistols
Blitzkrieg bop Ramones
Dertroit rock city Kiss
Walk this way Run dmc
Ace of spades Motherhead
Medley zz top
Wasted years Iron Maiden
Enter Sandman XL Metallica
Thunderstruck Ac / Dc
Smells like teen spirit Nirvana
Everything Zen Bush
Toxicity System of a Down
Bombtrack RATM
Medley Limp Bizkit
the lumberjack Jackyl
Joker and the thief Wolfmother
Tribute Tenacious D
Pretender Foo fighters
A ton of love editors
Du Hast Rammstein
Bet you look good Arctic Monkeys
Master of puppets Metallica
Love Illumination Franz Ferdinand
Mr Brightside the Killers
Supersoaker Kings of leon
Jeremy Pearl Jam
Dance with somebody Mando Diao
Killing in the name RATM
In the end Linkin Park
No one knows Qotsa
Holiday Greenday
Blurred Lines Robin Thicke
This is what it feels like Armin van Buuren
Voor technische gegevens en promomateriaal mail naar info@monkeyman.nl of bel ons op 0497-540054.
 
 
 
 
 

0497-540054
info@monkeyman.nl

Cultuurcentrum De Hutten
Hutten 2
5571 VG Bergeijk


Al sinds 1994 biedt Monkeyman een breed scala aan acts, van pop, rock, folk en singer-songwriter tot funk, soul, jazz en wereldmuziek. Het roster van Monkeyman kan door deze diversiteit de meest uiteenlopende podia bedienen. Zowel popzalen en festivals als muziekcafés en theaters werken graag met ons samen. We denken graag met zowel organisator als artiest mee, om de beste match tussen podium en artiest te genereren, met het publiek als absolute winnaar.

kees spruit

Kees Spruit
MD Monkeyman BV